AURORA klar for Utkant

Som et stjerneskudd bergtok den ukjente Os-jenta Aurora Aksnes Utkant-publikummet i 2014. Nå vender hun tilbake som verdensstjerne for å skape magi på Skjerjehamn siste helga i juli.

-Vanvittig deilig å endelig få slippe første Utkant-artist. Det har vi gledet oss til lenge, sier Trude Birknes Pedersen i Utkant. AURORA spiller på Kongen torsdag 29. juli.

Trude Birkes er glad for å endelig kunne slippe første artist til årets festival.

-Forrige gang AURORA var her, var det nesten en utenomjordisk opplevelse. Så mye kraft i en så ung sjel! Hun har jo bare blitt råere siden sist gang hun var på Utkant, så dette kan ikke bli annet enn en fantastisk opplevelse, sier Trude Birknes Pedersen.

Verdensstjerne

Mye har skjedd siden AURORA gikk på Konge-scenen på Utkant i 2014. Få hadde hørt om den unge jenta fra Os, og så på konserten hennes som en bonus når de allerede satt i sola på Skjerjehamn for å høre Kari Bremnes. Men med sin særegne stemme og unike utstråling bergtok hun Utkant-publikummet, og derfra gikk pilen bare en vei. Siden da har hun reist verden rundt og oppnådd enorm anerkjennelse. Blant annet omtalte New York Post henne som Disney-filmen Frost 2 sitt hemmelige våpen.

Men selv om AURORA har en stor fanskare utenfor landets grenser, og tas imot som en superstjerne enkelte steder i verden, opplever hun det som noe helt eget å spille konserter på hjemmebane.

-Jeg føler med naken og mye mindre. På en fin måte! Her møter jeg jo en slags familie så det føles veldig nært for meg, forteller AURORA og legger til:

-Jeg vil jo at publikum skal føle seg hjemme på mine konserter. Vi er jo alle hjemme i musikken.

Flere artistslipp

AURORA var opprinnelig booket som headliner til Utkant´20 men den festivalen satte pandemien en effektiv stopper for. Trude Birknes Pedersen og resten av Utkant-gjengen er derfor veldig fornøyde med at hun kan toppe dette årets festivalplakat. De forteller at programmet til sommerens festival begynner å falle på plass og at det vil komme flere spennende artistslipp de neste ukene.

Lina Braanaas Utne, Trude Pedersen, Hanne Svanholm Misje, Jon Gunnar Kviebakk og Terje Birknes i Utkant-styret er godt igang med planleggingen av sommerens festival. Nicolai Sandberg Berg-Arnesen var ikke tilstede da bildet ble tatt. (Foto: Linn Dyveke Wilberg)

-Det er jo ikke til å komme forbi at det er mye usikkerhet rundt hvordan festivalsommeren ser ut, men vi planlegger nå for å kunne arrangere Utkant på en god, trygg og smittervernsvennlig måte i tråd med retningslinjene fra myndighetene, sier Birknes Pedersen og viser til at det fortsatt er ganske langt fram til siste helga av juli.

-Når det er sagt så tror jeg det er mange der ute som virkelig gleder seg til å møte venner, nyte god musikk og ta inn den deilige festivalstemningen. Så det er utrolig gøy og motiverende å få være med å planlegge dette.

-Det blir vidunderlig

Tilbake til AURORA. Gjennom dokumentarfilmen En gang Aurora (NRK) inviterte hun oss inn bak kulissene, og gjorde det tydelig hvordan hun i stadig større grad er en artist med stor integritet og viljekraft. I dokumentaren kom vi også tettere på henne både som person og kunstner. Og det er denne, enda mer personlige og nære delen av seg selv, AURORA sier hun gleder seg til å dele med publikum når hun nå endelig kan opptre igjen.

– Jeg vil vise de enda mer av min verden. Vise at alle er velkomne. Det blir vidunderlig, forteller den unge artisten.

AURORA topper plakaten til Utkant´21. (Foto: Michael Hili)

– Jeg vet at mange der ute har en veldig sterk tilknytning til musikken min i hjertene sine. Og derfor vil jeg gi dem de øyeblikkene der de kan gråte. Men også̊ muligheten til å få en liten pause. Bare være et annet sted for en kveld, sammen med meg og alle de andre i rommet.

Og én ting er i hvert fall sikkert: i det AURORA entrer scenen er alle følelser i spill.

– Jeg vil bare skrike. Og danse. Og gråte. Og lukke øynene. Jeg har mye å si, og jeg har folk som vil høre på det jeg har å si. Det er alt jeg trenger, avslutter hun.

 

Av Utkant/ Linn Dyveke Wilberg