Dagny, Sondre Justad og Bjørn Eidsvåg klare for Utkant`19

Tradisjonen tro starter Utkant adventstiden med et herlig artistslipp. I år smeller vi like godt til med tre stjerner: Dagny, Sondre Justad og Bjørn Eidsvåg.

Av Utkant//Linn Dyveke Wilberg

Det blir som alltid både hardtslående riff, nydelige viser og fengende pop når Utkant går av stabelen på Skjerjehamn i Gulen siste helga i juli. Den vesle holmen, som til vanlig kun har noen få fastboende, skal huse landets fremste artister og tusenvis av glade festivalpublikummere 25. -28.juli.

-En ære å komme tilbake

-Vi spilte på Utkant for seks år siden og stortrivdes. Det er en ære å bli spurt om å komme tilbake, sier Bjørn Eidsvåg til Utkant. Den folkekjære rockepresten, som også kan skilte med å være en av landets mestselgende artister, husker godt opptredenen i 2012.

-Bra plass, bra folk og fin festival. Dette blir kjekt, sier Bjørn Eidsvåg.

Endelig tilbake: Bjørn Eidsvåg har lengtet tilbake til Utkant og Utkant har lengtet etter han. (Foto Utkant/Gøril Sætre)

Utkantmagi har etter hvert blitt en gjenganger både når artister og festivalgjengerene skal beskrive festivalen i Ytre Sogn, så også for Bjørn Eidsvåg.

-Etter konserten i 2012 fikk vi høre at Bjørn Eidsvåg trivdes så godt hos oss at han satte Utkant på lista si over steder han gjerne ville komme tilbake til. Vi er overbevist om at dette blir et etterlengtet gjensyn for både han og oss når han går på Kongen lørdag 27.juli, sier festivalsjef Viggo Randal.

 

Landets fremste liveartist

Sondre Justad fikk sitt store gjennombrudd i 2015 med debutalbumet «Riv i Hjertet» som ga han flere Spellemann- og P3-gull nominasjoner. Tittelsporet fra albumet ble faktisk den mest spilte norskspråklige låten i 2015 og fem av singlene solgte til gull og en til platina.

Sondre Justad går for å være en av Norges beste liveartister. Til sommeren står han på Utkant-scenen.

-Justad har fått velfortjent rykte som en liveartist i toppklasse. Det siste året har han beveget seg fra å være ung og lovende til å bli etablert og gjennomført. Vi gleder oss stort til å oppleve han på Utkant-scenen, sier festivalsjefen som har plassert Sondre Justad inn på torsdagsprogrammet.

 

-Digger Dagny

-Jeg og bandet er veldig frem til å spille på Utkant. Det er alltid god stemming når vi spiller på Vestlandet, sier Dagny til Utkant.

-Ut ifra hva jeg har hørt fra kjente, og sett på bilder, ser det ut som en Utkant ligger i vakre omgivelser ved havet; så kanskje blir det tid for både konsert OG et bad? Vi gleder oss i alle fall masse til å gi publikum et energifylt show!

Dagny er klar for Utkant.

Tromsø-jenta Dagny kan skilte med å ha fått en akustisk versjon av «Backbeat» med i TV-serien «Grey`s Anatomy og sammen med Seeb fikk hun en stor hit med låta «Drink About». Hun fikk også høy rotasjon internasjonalt da hun hadde vokal på duoen Seeb sin remix av låta «I took a pill in Ibiza». Med disse hitene og  singler som «Wearing Nothing», «Fool`s Gold» og «Love You Like That» blir det garantert mange som synger med når hun går på scenen fredag under Utkant.

-Er det artist som passer perfekt på scenen i sjøkanten så må det være Dagny. Dette er catchy pop du bare digger fra første tone, sier Randal om tredje artist som offentliggjøres i dag.

 

Festival for alle

Festivalsjef Viggo Randal er godt fornøyd med å ha sikret seg tre nye, store navn på den norske artisthimmelen. Tidligere i høst ble det klart at Stjernekamp-vinner Ella Maria og bandet Isak også er klar for festivalen.

-Utkant er og skal være for alle. Disse fire navnene viser bredden i programmet vi jobber med å sy sammen til Utkant`19, sier han.

Ella Maria Hætta og Isak klar for Utkant´19. Her fra konsert på Over Oslo i 2018. (foto: Tore Sætre)