Timbuktu til Utkant

Nordens største rapper, Timbuktu, er klar for Utkant. Det er også Amanda Delara, OGRAS og I am K.

Svensken går på som første artist når Utkant18 sparkes igang 26. juli.

-Musikken til Timbuktu er god-stemning fra ende til annen og passer perfekt inn på Utkant. Dette blir en skikkelig kickstart på festivalen, slår festivalsjef Viggo Randal fast.

Før jul ble det klart at hele Norges rap-konge Lars Vaular, vinnerne i klassen Rock under Spellemann, Sløtface, og sørlendingen med de vakre, rockete visene, Erlend Ropstad også står på plakaten for Utkant 18.

Stått på ønskelisten

Timbuktu har i en årrekke levert prisvinnende svensk rap og har toppet festivalplakater i store deler av verden.

-Det å få på plass Timbuktu til sommeren er jo intet minde enn helt Konge! Det måtte jo ordne seg til slutt, sier Viggo Randal som har hatt svensken på ønskelisten i flere år.

Med låten og albumet «Alla vill till himmelen men ingen vill dö» parkerte nærmest Skåne-artisten Timbuktu all annen skandinavisk hip hop på sidelinjen. Til sommeren kan du oppleve han på Skjerjehamn.

-Denne sommeren tar Timbuktu mye fri på grunn av familieforøkelse og Utkant blir faktisk hans første konsert etter pausen.

Vinner av Vestlandssatsinga

Han kan i dag også offentliggjøre tre andre artister som skal sørge for kongestemning på Skjerjehamn siste helga i juli, nemlig nykommeren Amanda Delara, energiske OGRAS og vinneren av årets Vestlandssatsing I am K.

Ogras spiller fredag under Utkant18

-20 feite band fikk prøve seg for en solid delegasjon fra norsk festivalbransje under 100 Dager i januar. I am K leverte en sinnsyk konsert og dro i land en soleklar seier, sier festivalsjefen som har stor tro på at 2018 virkelig vil bli bandet sitt gjennombruddsår.

I am K vant Vestlandssatsinga og som en del av premien får de spille på Utkant.

-Av og til vil man bare på fest, noe som jo er tilfelle for mange av Utkant-publikummet, og da er OGRAS det perfekte bandet. De kommer med elementer fra Balkan, svette fra irske puber og ikke minst en ekstrem energi på scenen.

Før jul ble det klart at Lars Vaular, Sløtface og Erlend Ropstad også står på årets program.

Nye stjerneskudd

Utkant har i en årrekke greid å booke nye stjerneskudd akkurat i det de får sitt store gjennombrudd. Både Highasakite, Aurora og Sigrid hadde noen av sine aller første festivalopptredener nettopp på Utkant. I år er det to kvinnelige artister som festivalsjefen har tro på at kan følge opp denne tradisjonen.

 

-Amanda Delara er av mange utropt til Norges mest spennende nye artist. Hun var faktisk den aller første bookingen vi hadde klar til årets program, forteller Randal og fortsetter.

Amanda Delara går på scenen lørdag.

-Halie er vår andre spennende booking. Hele Norge ble kjent med henne da hun leverte en strålende opptreden hos Skavlan på fredag. Jeg kan ikke si annet enn at dette er to dyktige jenter det blir ekstremt spennende å følge i månedene som kommer. Og ikke minst: to artister jeg virkelig gleder meg til å se på Utkant-scenen!